Prijzen en licenties

Prijzen muziekproductie SMP Amsterdam

Goede muziek hoeft niet duur te zijn, het hangt vooral van je inhoudelijke wensen af. Wil je een live orkest opnemen, dan is dat vaak duurder dan bijvoorbeeld een elektronische EDM productie of een pop productie.

SMP Amsterdam heeft eigen productiestudio’s en een eigen opname ruimte tot haar beschikking, waardoor we niet alleen snel, maar ook kosten efficiënt kunnen werken. Wanneer onze muziek bovendien regelmatig wordt uitgezonden op radio en/of televisie, ontvangen we voor het gebruik van de muziek ook inkomsten via Buma/Stemra. Het hangt ervan af op welke zender de muziek wordt uitgezonden (hoe meer kijkers voor de zender hoe hoger de uitkering van Buma/Stemra), maar als je bijvoorbeeld een dagelijks programma met onze muziek vult kunnen we een mooie korting geven. We geven je graag een paar voorbeelden van wat een exclusief muziekpakket ongeveer kost.
 • Category 1

  Van €200 tot €500

 • Category 2

  Van €500 tot €1000

 • Category 3

  Vanaf €1000

 • Prijzen zijn indicatief. Voor elk budget kunnen wij kwalitatief goede passende exclusieve muziek leveren door echte instrumenten te combineren met onze grote catalogus aan high end samples.
  Offerte aanvragen

  Licentie en gebruik van de muziek

  Naast de prijzen voor de compositie en productie van de muziek voor je project, is het van belang dat we afspreken waarvoor je de muziek allemaal kunt gebruiken. Voor het gebruik van de muziek die we speciaal voor jouw TV project gemaakt hebben geldt: die mag je altijd en onbeperkt gebruiken op TV en online (maar dan moet het wel gerelateerd zijn aan het TV programma). 

  Als we muziek voor een commercial maken, zal altijd ook een vergoeding voor het gebruik worden afgesproken. We maken hiervoor prijzen op maat, die met name afhangen van waar je de muziek in een commercial gaat gebruiken (op radio, televisie en/of online), hoe lang je de muziek wilt gebruiken en voor welk gebied (Benelux is goedkoper dan de Wereld).

  Muziek uit onze library kan in TV programma’s altijd gratis onbeperkt worden gebruikt, ook als het programma online wordt uitgezonden. Voor het gebruik van muziek uit de library in commercials hanteren we de vaste vergoedingen die door Stemra zijn vastgelegd.
   

  Reclame

  Advertenties speciaal ontwikkeld om producten of diensten onder de aandacht van het algemeen publiek te brengen.  Alle bovenstaande tarieven gelden per 30 seconden (of deel daarvan) en per reclame (of versie daarvan) tot 1 jaar, voor zowel de master- als de publicatierechten. Verschillende versies en ingekorte edits zijn niet meegenomen in de tarieven (zie volgende pagina - volgens de tarieven van Buma/Stemra). Voor een licentie van 2 jaar wordt 175% van de bovenstaande tarieven in rekening gebracht; voor 3 jaar wordt 225% in rekening gebracht. Op al onze muziek rusten uitvoeringsrechten (Buma).

   

  Reclame-extraversies

  Andere naam, productversie of landelijk, ingekort of aanvulling (tot 10 seconden).


   

  Audiovisuele producties

  Films voor bioscoop of televisie, documentaires, korte films, games en mobiele apps.  Alle bovenstaande tarieven gelden per 30 seconden (of deel daarvan), voor zowel de master- als de publicatierechten. Op al onze muziek rusten uitvoeringsrechten (Buma/Stemra).

   

  Overige audiovisuele producties

  Bedrijfs- en educatieve producties, onderzoeksprojecten en particuliere producties (bijv. bruiloften, feesten, begrafenissen).  Alle bovenstaande tarieven gelden per 30 seconden (of deel daarvan), voor zowel de master- als de publicatierechten voor tot 10 minuten muziek uit de bibliotheek. Voor gebruik langer dan 10/20 minuten geldt een korting van 50/75% op het tarief voor het gebruik van (extra) muziek. Op al onze muziek rusten uitvoeringsrechten (Buma).

  SMP Amsterdam is een 100 % onafhankelijke muziek producent, hierdoor kunnen wij voor onze klanten altijd passende afspraken maken over copyrights en muziek gebruik. 

  Download PDF Library prijslijst

  Offerte aanvragen

  Inschrijven nieuwsbrief

  Ontvangt u graag onze nieuwsbrief? Schrijf u dan in!

  Inschrijven